RetouchPRO

Go Back   RetouchPRO > Tools > Hardware
Register Blogs FAQ Site Nav Search Today's Posts Mark Forums Read


Hardware Computers, displays, tablets, scanners, cameras, printers, etc.

Help!!! XP can't find my scanner

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 11-11-2002, 09:17 PM
Sanda's Avatar
Sanda Sanda is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2001
Location: Sydney Australia
Posts: 573
Help!!!

I've been tearing my hair out I just can't get my scanner to work in XP. it's an Epson 1650 Photo. I've got the new drivers for it, uninstalled everything and reinstalled about 6 times but still no joy. XP can't find it as a new piece of hardware when I boot up and it's not on the Device manager list so there's no confilict, it's just as if it was a ghost and not really there. Sorry if that is unclear but I'm getting quite stressed about it.
Any suggestions would be appreciated.
Thanks
Sandra
Reply With Quote top
  #2  
Old 11-11-2002, 09:20 PM
DJ Dubovsky's Avatar
DJ Dubovsky DJ Dubovsky is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2001
Location: Upper Penninsula of Michigan
Posts: 1,659
Sanda,
I can't say why this is happening to you but I will at least say that I have the exact same scanner and XP too and all works great. I know you don't need to hear that about now but I just wanted to let you know that they do work together. Now maybe someone with more knowledge of the whys and why nots can help you puzzle out what's happening with yours.
DJ
Reply With Quote top
  #3  
Old 11-11-2002, 09:27 PM
Doug Nelson's Avatar
Doug Nelson Doug Nelson is offline
Janitor
 
Join Date: Aug 2001
Posts: 7,068
Blog Entries: 21
Which interface is it using, and have you tried reinstalling the interface drivers? (USB, etc.)

Also, I've heard of instances where a non-admin user in XP had similar problems (if you're the only user, you're probably set up for admin access).
Reply With Quote top
  #4  
Old 11-11-2002, 09:42 PM
DannyRaphael's Avatar
DannyRaphael DannyRaphael is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2002
Location: Near Seattle, Washington, USA
Posts: 6,300
This is the driver you downloaded off the Epson site?

Twain driver v5.54A
Windows 98/Me/2000/XP
epson10235.exe - 3.2 MB - posted on 2/20/2002
This self-extracting file contains the Perfection 1650/1650 Photo driver v5.54A.
Important: Scanner must be disconnected from computer while installing.

- - - - - -
Hate to ask the obvious, but it was disconnected while installing the driver, right?

I'm completely fishing here since this is definitely not my area of expertise. I have none of those anyway! (LOL)
Reply With Quote top
  #5  
Old 11-11-2002, 10:22 PM
jeaniesa's Avatar
jeaniesa jeaniesa is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2001
Location: Colorado foothills
Posts: 1,826
Sanda, Assuming it's USB, do you have it hooked up through a USB hub? Sometimes that can cause problems. Like Doug said, you might want to see if there are updated drivers for the proper interface (e.g., USB) - in addition to the scanner. Have you tried a different (USB) cable to make sure you don't have a bad cable?

Jeanie
Reply With Quote top
  #6  
Old 11-11-2002, 11:09 PM
Sanda's Avatar
Sanda Sanda is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2001
Location: Sydney Australia
Posts: 573
well after checking everything else and reinstalling the driver again I tried another cable and it looks Jeanie was right it's working perfectly now.

Thank you everybody it's great the way you all jump to the rescue we somebody needs help. I was getting so frustrated and couldn't think what else to try. Thanks guys you're great
Sandra

Last edited by Sanda; 11-12-2002 at 12:38 AM.
Reply With Quote top
  #7  
Old 11-11-2002, 11:37 PM
jeaniesa's Avatar
jeaniesa jeaniesa is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2001
Location: Colorado foothills
Posts: 1,826
Yeah!! Glad you figured it out!

I know how frustrating it is when you think you've tried everything and things still won't work! I'm just praying I don't find myself in the same position in a few days when I start putting my new computer together!

Jeanie
Reply With Quote top
  #8  
Old 11-12-2002, 10:14 AM
G. Couch's Avatar
G. Couch G. Couch is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2002
Location: Raleigh, NC
Posts: 951
Good call Jeanie! I never would have thought of a bad cable...tech support is better and faster on RetouchPro than most phone support!
Reply With Quote top
  #9  
Old 11-12-2002, 10:41 AM
jeaniesa's Avatar
jeaniesa jeaniesa is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2001
Location: Colorado foothills
Posts: 1,826
Quote:
Originally posted by G. Couch
tech support is better and faster on RetouchPro than most phone support!
That is the absolute TRUTH!!

Jeanie
Reply With Quote top
  #10  
Old 11-12-2002, 03:23 PM
Sanda's Avatar
Sanda Sanda is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2001
Location: Sydney Australia
Posts: 573
That's right Greg the tech support of Retouch pro is excellent, it took only a few miniutes for my problem to be solved, couldn't ask for more.
Reply With Quote top
Reply

  RetouchPRO > Tools > Hardware


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Using film scanner grahamjacks Input/Output/Workflow 1 06-11-2007 12:45 PM
How can you tell if your scanner is behaving? Donamai Input/Output/Workflow 6 10-21-2006 09:41 AM
TRY IT 001: Portraits using Find Edges + Levels DannyRaphael The BEST of Photo-Art 12 07-10-2003 03:40 PM
Your setup Doug Nelson Hardware 11 04-23-2002 11:19 AM
How to find a Scan-Tastic Scanner DJ Dubovsky Hardware 2 10-19-2001 11:31 PM


All times are GMT -6. The time now is 10:24 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright © 2016 Doug Nelson. All Rights Reserved