Go Back   RetouchPRO > Tools > Vendor Support > Hidden Power Support
Register Blogs FAQ Site Nav Search Today's Posts Mark Forums Read

Hidden Power Support Support and discussion area for Richard Lynch's book and software series

Sharpen Plus problem

Thread Tools
Old 07-28-2004, 07:04 PM
jbruceb jbruceb is offline
Join Date: May 2003
Location: Wilmington, NC
Posts: 31
Sharpen Plus problem

As Richard suggests, I Split Luminosity on an image, and applied the Sharpen Plus tool to the active Luminosity layer. The Sharpen part went allright, with the inversion and the Blur tool, but when the Unsharp Mask opened up, the active layer jumped down to the Composite layer. Since the Unsharp Mask was still open, I could not move back to the Sharpen layer, which was in Overlay mode. The action had to be aborted.
Any suggestions?
Reply With Quote top
Old 07-28-2004, 08:22 PM
Susan S. Susan S. is offline
Senior Member
Join Date: Feb 2003
Location: Adelaide, South Australia
Posts: 139
If I understand the problem correctly, this is a Known Issue with the sharpen plus tool. Richard's explanation and work around (a quote from another post in this forum) are as follows:
"The tool was originally designed and tested in the latter stages of the Elements 2 beta, where it worked just fine. The problem is that a late change in the beta (after the book was already going to press, and before the release of the clean version) corrected an error where too many steps ended up recorded in the History (which, to my own demise, I complained about). Because the tool was created before the correction, the series as released steps back one step too many, and in this case it brings you to the wrong layer. It is a simple problem really.

What you would want to do is make the sharpening (USM) application manually. All you do is this:

1. Split the luminosity and color.
2. Click the Sharpen tool
3. Click the Luminosity layer, and apply Unsharp Mask."
Reply With Quote top
Old 07-29-2004, 07:12 AM
jbruceb jbruceb is offline
Join Date: May 2003
Location: Wilmington, NC
Posts: 31
Thanks Susan. That seems simple enough. I'm sorry that I missed Richard's original explanation of the problem.
Reply With Quote top

  RetouchPRO > Tools > Vendor Support > Hidden Power Support

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help me find this picture's problem areas? TallulahJean Image Help 5 03-24-2007 01:55 PM
Known Photoshop Help Folder Problem Janet Petty Photoshop Help 0 11-27-2005 10:54 PM
Problem with Aiptek tablet PatrickB Hardware 2 05-06-2005 06:43 AM
Hard drive problem - I think? jeaniesa Hardware 43 07-14-2004 05:20 AM
Original photo texture problem Len Image Help 18 04-15-2003 02:01 PM

All times are GMT -6. The time now is 08:20 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright © 2016 Doug Nelson. All Rights Reserved