Go Back   RetouchPRO > Tools > Software > Photoshop Help
Register Blogs FAQ Site Nav Search Today's Posts Mark Forums Read

Photoshop Help Tips, questions, and solutions for Adobe Photoshop users
One tip or question per thread, please


Thread Tools
Old 12-04-2002, 12:35 PM
fparker fparker is offline
Junior Member
Join Date: Nov 2002
Location: Reynoldsburg Ohio
Posts: 4
Question Automate\packages

Hello all (First time),
I'm using MAC PS7 and when calling up the automate\picture package feature I get the message that it can't find it or it doesn't exit. I'm under the impression that this maybe a file missing or not in the correct place for photoshop to find. I had a simular problem with the extract command. A friend of mine made a correction and it showed up with many others. What can I check to get the package(s) feature to work?

Thanks in advance,

Reply With Quote top
Old 12-04-2002, 01:58 PM
DannyRaphael's Avatar
DannyRaphael DannyRaphael is offline
Join Date: Mar 2002
Location: Near Seattle, Washington, USA
Posts: 6,300
Hi Frank:

Welcome to RetouchPRO.

If you haven't yet and if no one answers your question directly on this forum anytime soon, I'd recommend checking out the Mac/Photoshop forum at Do a search using keywords such as "Picture Package" and "[a specific keyword or two" from the error message you're getting.

If you don't get any matches on the forum Adobe search, then I'd recommend registering (so you can post questions) and post your question (and specific error message verbiage) there. I cannot imagine you're the only Mac user (to date) to have experienced this problem.

Don't construe the suggestion above as a "you're not welcome here" or "don't post this kind of question." Just trying to give a possible path to pursue until someone comes to the rescue at RetouchPRO!

Hope this helps...keep us posted as you make progress.

Reply With Quote top
Old 12-04-2002, 04:46 PM
DJ Dubovsky's Avatar
DJ Dubovsky DJ Dubovsky is offline
Senior Member
Join Date: Aug 2001
Location: Upper Penninsula of Michigan
Posts: 1,659
Hi Frank,
Welcome aboard. There have been others who've had the same problem with this. Click here for one thread where Sharon seems to have your problem. Although there is no solution listed in the thread, you might try sending Sharon a Private message (just click on the little PM button right under her first post) She may have contacted Adobe and gotten a solution for you. I have it and mine works fine although I don't use it very often.
Click here also for another thread that deals with problems with that picture package as well but I'm not sure if it's the same trouble you're having. But maybe one of them could help you too. Good luck and let us know what the solution is if no one can come up with anything here.
Reply With Quote top
Old 12-05-2002, 08:18 PM
dcarr dcarr is offline
Senior Member
Join Date: Jul 2002
Location: Glendale, New York
Posts: 282
Hi Frank,
Look in your adobe folder on your hard drive for Adobe\Photoshop 7.0\Plug-Ins\Adobe Photoshop Only. There should be an automate folder there. Inside should be the different packages. I don't know the Mac alternative, but on my pc, I right click to bring up the folder and/or file properties. Make sure none of the property boxes are checked. Also check the contents of the folder and make sure each file is unchecked as well.
If the folder or files are not there, perhaps they did not load correctly. You should be able to find them on your photoshop cd and copy them in. Before that, however, run a search for the folder or file name and see if it was installed elsewhere. The files in my folder are:ContactSheetII.8LI, ExportWizard.8LI, FitImage.8LI, Mode Changer.8LI, MultiPDFtoPSD.8LI, ResizeWizard.8LI, WebContactSheetII.8LI, WebContactSheetII.8LI, and WIASupport.8LI.
Hope this helps.
Reply With Quote top
Old 12-07-2002, 12:46 PM
Blacknight's Avatar
Blacknight Blacknight is offline
Senior Member
Join Date: Aug 2001
Location: Whidbey Island, WA
Posts: 472

Fit Image

Photoshop7/Plug-ins/adobe photoshop only/Automate folder. I have a Mac, PS7 and this is where the files listed above live. Mine works fine.

Reply With Quote top

  RetouchPRO > Tools > Software > Photoshop Help

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

All times are GMT -6. The time now is 05:27 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright © 2016 Doug Nelson. All Rights Reserved