Go Back   RetouchPRO > Tools > Software
Register Blogs FAQ Site Nav Search Today's Posts Mark Forums Read

Software Photoshop, Lightroom, Paintshop Pro, Painter, etc., and all their various plugins. Of course, you can also discuss all other programs, as well.

Tool problems in PS7

Thread Tools
Old 12-08-2002, 10:32 AM
rogleale rogleale is offline
Junior Member
Join Date: Dec 2002
Location: Bretagne France
Posts: 13
Tool problems in PS7

Reading the threads about Photoshop acting weird I thought that I should report the problem I had just in case it is of help to somebody.
Some of the PS tools became unavailable, ie eraser & background eraser stopped working, most of the brushes refused to work for the clone tool, the healing brush and the patch tool disappeared.

After much de-installing, re-installation, defrags, etc., I found out that it was my Wacom tablet causing the problem. If I left my tablet plugged in (USB of course), all these tools, and some others became unavailable to the normal mouse. This means that if my tablet, a Graphire 2, is plugged in I must use it's mouse and pen and not the PS/2 mouse.

Quite annoying!!
Reply With Quote top
Old 12-08-2002, 11:12 AM
jeaniesa's Avatar
jeaniesa jeaniesa is offline
Senior Member
Join Date: Aug 2001
Location: Colorado foothills
Posts: 1,826
Welcome to RetouchPRO rogleale!

Thanks for that tip! You're correct that a lot of people seem to have experienced PS7 acting weird. Any info which might help clear up the weirdness is definitely appreciated!

Reply With Quote top
Old 12-08-2002, 01:32 PM
DJ Dubovsky's Avatar
DJ Dubovsky DJ Dubovsky is offline
Senior Member
Join Date: Aug 2001
Location: Upper Penninsula of Michigan
Posts: 1,659
Welcome aboard and thanks for the info. I have the older Intous and an IBM optical mouse with PS 7 and I've never had that problem. The only problem I have infrequently my cursor won move from a stopped position using the pen tool so I will grab the mouse and move it just a bit and then the pen works again. More of a glitch than anything but not that often to be a bother. My Wacom is plugged in to a USB port and my mouse is on a hub. Did you question Wacom about why that happens?
Reply With Quote top
Old 12-08-2002, 04:06 PM
chris h's Avatar
chris h chris h is offline
Senior Member
Join Date: Aug 2001
Location: Northern UK
Posts: 991
Very fast response here for Wacom queries....
Reply With Quote top
Old 12-08-2002, 10:49 PM
DannyRaphael's Avatar
DannyRaphael DannyRaphael is offline
Join Date: Mar 2002
Location: Near Seattle, Washington, USA
Posts: 6,300
Let me add my welcome, too, rogleale. Great that your first post was something very helpful.

Somewhere in the future it will no doubt save someone a lot of time and frustration.

Well done.

Reply With Quote top

  RetouchPRO > Tools > Software

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problems with Tablet and Clone tool petercook80 Photoshop Elements Help 5 08-25-2005 07:27 AM
Comments on Mend Tool pm3009 Hidden Power Support 1 05-26-2005 10:52 AM
Tool problems dlowrey Hidden Power Support 3 05-17-2005 07:42 AM
Drop Black tool dpnew Hidden Power Support 7 02-21-2004 10:22 AM
problems w/ CMYK chapter dpnew Hidden Power Support 6 01-22-2004 12:51 AM

All times are GMT -6. The time now is 02:22 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright © 2016 Doug Nelson. All Rights Reserved