Announcement

Collapse
No announcement yet.

Help!!! XP can't find my scanner

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Help!!! XP can't find my scanner

    I've been tearing my hair out I just can't get my scanner to work in XP. it's an Epson 1650 Photo. I've got the new drivers for it, uninstalled everything and reinstalled about 6 times but still no joy. XP can't find it as a new piece of hardware when I boot up and it's not on the Device manager list so there's no confilict, it's just as if it was a ghost and not really there. Sorry if that is unclear but I'm getting quite stressed about it.
    Any suggestions would be appreciated.
    Thanks
    Sandra

  • #2
    Sanda,
    I can't say why this is happening to you but I will at least say that I have the exact same scanner and XP too and all works great. I know you don't need to hear that about now but I just wanted to let you know that they do work together. Now maybe someone with more knowledge of the whys and why nots can help you puzzle out what's happening with yours.
    DJ

    Comment


    • #3
      Which interface is it using, and have you tried reinstalling the interface drivers? (USB, etc.)

      Also, I've heard of instances where a non-admin user in XP had similar problems (if you're the only user, you're probably set up for admin access).
      Learn by teaching
      Take responsibility for learning

      Comment


      • #4
        This is the driver you downloaded off the Epson site?

        Twain driver v5.54A
        Windows 98/Me/2000/XP
        epson10235.exe - 3.2 MB - posted on 2/20/2002
        This self-extracting file contains the Perfection 1650/1650 Photo driver v5.54A.
        Important: Scanner must be disconnected from computer while installing.

        - - - - - -
        Hate to ask the obvious, but it was disconnected while installing the driver, right?

        I'm completely fishing here since this is definitely not my area of expertise. I have none of those anyway! (LOL)

        Comment


        • #5
          Sanda, Assuming it's USB, do you have it hooked up through a USB hub? Sometimes that can cause problems. Like Doug said, you might want to see if there are updated drivers for the proper interface (e.g., USB) - in addition to the scanner. Have you tried a different (USB) cable to make sure you don't have a bad cable?

          Jeanie

          Comment


          • #6
            well after checking everything else and reinstalling the driver again I tried another cable and it looks Jeanie was right it's working perfectly now.

            Thank you everybody it's great the way you all jump to the rescue we somebody needs help. I was getting so frustrated and couldn't think what else to try. Thanks guys you're great
            Sandra
            Last edited by Sanda; 11-12-2002, 12:38 AM.

            Comment


            • #7
              Yeah!! Glad you figured it out!

              I know how frustrating it is when you think you've tried everything and things still won't work! I'm just praying I don't find myself in the same position in a few days when I start putting my new computer together!

              Jeanie

              Comment


              • #8
                Good call Jeanie! I never would have thought of a bad cable...tech support is better and faster on RetouchPro than most phone support!

                Comment


                • #9
                  Originally posted by G. Couch
                  tech support is better and faster on RetouchPro than most phone support!
                  That is the absolute TRUTH!!

                  Jeanie

                  Comment


                  • #10
                    That's right Greg the tech support of Retouch pro is excellent, it took only a few miniutes for my problem to be solved, couldn't ask for more.

                    Comment

                    widgetinstance 175 (Related Topics) skipped due to lack of content & hide_module_if_empty option.
                    Working...
                    X