Announcement

Collapse
No announcement yet.

Polygonal Lasso question

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Polygonal Lasso question

    I am working at a customer site at the moment and using PS6. When using the polygonal lasso tool to draw a continuous line around angular shapes the pen jumps to close the line before I'm finished making the shape. Is there a box that needs ticking somewhere to disenable that 'feature'?

  • #2
    Re: Polygonal Lasso question

    Hi Repairman - look at this thread and in particular post 19: https://forums.adobe.com/message/6157809
    Not sure this is your issue yet sounds quite similar. Hope it helps.

    Comment


    • #3
      Re: Polygonal Lasso question

      Great heads-up, thanks John - I'll get on to that.

      Comment


      • #4
        Re: Polygonal Lasso question

        Fingers crossed that does it for you.

        Comment


        • #5
          Re: Polygonal Lasso question

          That's VERY useful. I experienced this problem for a long time, and always thought that it was my clumsiness with the pen and tablet: accidentally clicking twice while only one click was meant, thus closing the lasso selection.

          One odd thing though is, although the fix seems to help, I don't see the plugin name in the System Info dialog as Adobe indicates. Anyone else has the same experience?

          Comment


          • #6
            Re: Polygonal Lasso question

            Worked fine for me when installing on PS CC. In the Help > System Info the plugin was "near" the bottom, not exactly at the bottom.
            Also, did you close Photoshop, then move the file to the correct location (including PS version folder) and then reopen PS?
            -------------------
            Not sure what problem you have as it worked on my end. Hope you find the root cause problem.

            Comment


            • #7
              Re: Polygonal Lasso question

              Yes, I followed the exact instructions but no matter what I try, the plugin doesn't show up in the System Info. To me it looks like Photoshop doesn't recognize this as a plugin, since other packages do have effect when I put them in the Plug-ins folder.

              The following is in the System Info:

              Required Plug-ins folder: C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop CS6 (64 Bit)\Required\
              Primary Plug-ins folder: C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop CS6 (64 Bit)\Plug-ins\
              Additional Plug-ins folder: not set

              I can set the Additional Plug-ins folder e.g. to C:\Temp, it gets other plugins from there but not the WhiteWindowWorkaround plugin.

              The C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop CS6 (64 Bit)\Plug-ins\ folder contains the following:

              FocalPoint 2.0.plugin
              Panels
              Perfect Effects 4.plugin
              WhiteWindowWorkaround.plugin
              Optional MultiPlugin.8BF

              ... and below is the bottom part of the System Info:

              Optional and third party plug-ins:

              ElectricImage 12.0
              FocalPoint 2 2.0.9b
              FocalPoint 2 Filter 2.0.9b
              FocalPoint 2 Hidden NO VERSION
              FocalPoint 2 Hidden NO VERSION
              HSB/HSL 12.0
              Perfect Effects 4 4.0
              Perfect Effects 4 Filter 4.0
              Perfect Effects 4 Smart Filter 4.0
              Plug-ins that failed to load: NONE
              Flash:
              ZoomPanel
              PPW_Tools_3_EN
              PPW_3_HELP
              PPW_3_Colors
              onOne
              EasyDodgeFullCS6
              Mini Bridge
              Kuler
              Installed TWAIN devices: NONE

              The installation of the plugin is so simple that not much can go wrong. There may be a difference between CC and PS6, but the plugin installation text doesn't mention that at all.
              Any help is greatly appreciated.

              Comment


              • #8
                Re: Polygonal Lasso question

                Hi genf - I think part of the issue is that plugin is for a problem on MacOS. So I suspect that the plugin does not enable itself on a PC. Of course that does not solve your issue with the lasso tool.

                Comment


                • #9
                  Re: Polygonal Lasso question

                  Polygonal lasso issue solved thanks John. Now my 'apple D" keyboard function no longer deselects!

                  Comment


                  • #10
                    Re: Polygonal Lasso question

                    John, that makes sense. I wasn't aware that the fix is for Mac only.
                    The only possible conclusion is that I sometimes accidentally click twice while creating a lasso selection. That happens only with the pen, never with the mouse.

                    I assume there is no way to disable that functionality... (double click finishing a polygonal selection). Maybe I should try to reconfigure my tablet to make it less sensitive.
                    Anyway, thanks for the help.

                    Comment


                    • #11
                      Re: Polygonal Lasso question

                      Originally posted by Repairman View Post
                      Polygonal lasso issue solved thanks John. Now my 'apple D" keyboard function no longer deselects!
                      Dang - If its not one thing it is another. That problem may be beyond my help and maybe others can jump in. I suggest in order

                      - Resetting the tool
                      - Restart PS
                      - Check to verify that you are not in a PS mode that uses Cmd + D for other uses (search in this link: http://helpx.adobe.com/photoshop/usi...shortcuts.html)
                      - Resetting all tools
                      - Resetting Preferences

                      There is always the possibility there is some issue/interaction with the tablet driver if you are using one. Beyond the scope of what I can help with.

                      Hope you get this figured out.

                      Comment


                      • #12
                        Re: Polygonal Lasso question

                        Originally posted by genf View Post
                        John, that makes sense. I wasn't aware that the fix is for Mac only.
                        The only possible conclusion is that I sometimes accidentally click twice while creating a lasso selection. That happens only with the pen, never with the mouse.

                        I assume there is no way to disable that functionality... (double click finishing a polygonal selection). Maybe I should try to reconfigure my tablet to make it less sensitive.
                        Anyway, thanks for the help.
                        Hi genf - Assuming you are referring to a tablet pen (not pen tool) then based on what you said it sounds as either a tablet/pen issue or their associated driver. Make sure you have all OS, PS, graphics, and tablet software/drivers updated. Also a remote possibility an interaction with the graphics driver. You can always back off of the graphics acceleration options in PS Preferences to see if that helps solve the problem.

                        Maybe another Forum member can jump in and help as well.

                        Comment


                        • #13
                          Re: Polygonal Lasso question

                          Hi genf - You might also want to check out this link on your issue: https://forums.adobe.com/thread/439642

                          Comment

                          Loading...
                          Working...
                          X